У рівнянина виявили пістолет, наркотики та понад 160 тисяч гривень (ФОТО)

https://rv.npu.gov.ua

Під час несення служби у поле зору патрульних поліцейських на вулиці Соборна обласного центру 24 червня потрапив мотоцикл без номерних знаків.

Вимогу інспекторів водій проігнорував і додав швидкості. Зупинився транспортний засіб лише після того, як мотоцикліст упав. Однак, швидко піднявшись, він викинув по дорозі рюкзак та втік із місця події. Біля двоколісного залишилась пасажирка, 24-річна жителька Рівного.

Під час огляду наплічника патрульні виявили пістолет, гроші та поліетиленові пакетики із речовиною, схожою на наркотичну. На місце події одразу викликали слідчо-оперативну групу Рівненського відділу поліції.

Під час поверхневого огляду пасажирки поліцейські виявили у портсигарі з цигарками близько одного граму метамфетаміну, а в рюкзаку — аналогічну наркотичну розфасовану в пакетики речовину та псевдоефедрин загальною вагою майже 200 грамів. Крім того, поліцейські вилучили з «багажу» ще 5800 доларів США, 9800 гривень, пістолет марки «ТТ» та шість патронів до нього. Також у наплічнику знаходився підроблений паспорт громадянина України. Правоохоронці за вказаними даними документу з’ясували, що він був утрачений, власник давно перебуває за кордоном, а фото у документі іншої людини, ймовірно мотоцикліста.

У результаті проведених розшукових заходів поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився 31–річний уродженець Дубенщини, житель обласного центру. Відомо, що за фактом контрабанди наркотичних засобів чоловіку повідомили про підозру, а кримінальне провадження слідчі скерували до суду. Суд першої інстанції виніс йому вирок та призначив покарання у виді позбавлення волі на десять років. Утім, чоловік подав апеляцію, рішення по якій ще не прийняте.

25 червня оперативники Рівненського відділу поліції розшукали зловмисника у Рівному. Він зізнався у скоєному та пояснив, що пістолет знайшов на вулиці, гроші – його, а виявлені прекурсори він зберігав для власних потреб. Утім, у рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють походження наркотиків, мету їх зберігання, а також причетність чоловіка до вчинення інших аналогічних злочинів.

За фактами незаконних зберігання наркотичних речовин в особливо великих розмірах і поводження зі зброєю розпочаті досудові розслідування у кримінальних провадженнях за частиною 3 статті 309 та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. За результатами експертиз прийматиметься відповідне процесуальне рішення, зокрема вирішуватиметься питання про повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні злочинів, у тому числі за підроблення документів.

За вчинене чоловіку загрожує покарання до восьми років позбавлення волі.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також