У садочку на Рівненщині не було вогнегасників

фото ілюстративне

На Млинівщині прокурори через суд зобов’язали посадовців забезпечити дитячий садок належним протипожежним інвентарем

За позовом Дубенської місцевої прокуратури Рівненський окружний адміністративний суд зобов’язав орган місцевого самоврядування усунути порушення вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, виявлені у дошкільному навчальному закладі, що в Млинівському районі.

Відповідний позов був пред’явлений після вивчення матеріалів Млинівського районного сектору Головного управління ДСНС у Рівненській області про виявлені у кінці 2018 року порушення у приміщенніодного із дошкільних навчальних закладів. Серед них - відсутність у закладісправної системи протипожежного захисту, необробленнядерев’яних конструкцій покрівлі вогнезахисним розчином, недоукомплектування протипожежним інвентарем та первинними засобами пожежогасіння (вогнегасниками, ящиками з піском, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу,  лопатами)  тощо.

Приписи  районного сектору Головного управління ДСНС у Рівненській області уповноважені особи  у встановлені терміни не виконали.

Оскільки така ситуація ставить під загрозу життя дітей, які відвідують дошкільний навчальний заклад, Дубенська місцева прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом зобов’язального характеру про усунення відповідних порушень, який судом у січні 2019 року задоволено у повному обсязі.   

Виконувач обов’язків керівника

Дубенськоїмісцевої прокуратури

Олег Стецюк

Джерело: https://dubnoprok.rv.ua

Читайте також