У санаторії на Рівненщині хочуть лікувати грязями

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Під час робочої поїздки на південь області голова Рівненської ОДА Віталій Коваль відвідав «Дитячий санаторій «Хрінники». Як інформують в місцевій РДА, воно є перспективним в плані використання в лікувальних цілях торфових грязей родовища «Вичавки».

"Торфові грязі родовища "Вичавка" у Демидівському районі. Це туристичний магніт з високим потенціалом, який допоможе розвивати медичний туризм на Рівненщині. Грязі можна використовувати для лікування хвороб опорно-рухового апарату, нервової системи та кровообігу, органів дихання, шкіри та ін. Це підтвердили дослідження Українського науково-дослідного інституту медичної реабілітації та курортології МОЗ України", - зазначив Віталій Коваль.

Нагадаємо, що в 2000 році Українським науково-дослідним інститутом медреабілітації та курортології м. Одеса зроблено оцінку торфових грязей родовища «Вичавки». Згідно висновку вони є кондиційними для лікувального застосування за санаторно-курортних умов при захворюваннях органів опору та руху, нервової системи, жіночої та чоловічої статевої сфери, органів травлення, периферичних судин, органів дихання, шкіри та очей.

Вкрай важливим для комунального закладу є питання капітального ремонту медичної частини для лікування грязями.

Читайте також