У Сарненській ЦРЛ заповнена реанімація: "важких" пацієнтів кладуть у травматології

Головний лікар Сарненської ЦРЛ Василь Іванюк розповів на своїй сторінці у Фейсбуці про ситуацію із хворими на COVID-19 у медзакладі.

У реанімаційному відділенні лежать 9 пацієнтів. Оскільки відділення заповнене, то хворих переводять у травматологію, де є кисневі точки. Загалом у реанімації є 6 ліжкомісць для пацієнтів.

"Вісім з підтвердженим ковідом. Стан в усіх важкий, киснезалежні. Троє хворих на неінвазивній ШВЛ. Пацієнтка, яка була тривалий час на апаратному дихані, сьогодні о 7.30 померла, це жителька м. Сарни, 1951 року народження. Рідним щирі співчуття", - зазначив пан Іванюк.

У інфекційному відділенні наразі перебувають 14 хворих у важкому стані (6 з них - киснезалежні). Сім пацієнтів з високими температурами.

На обсервація перебуває шістдесят дев‘ять хворих.

"Поступило дев‘ять хворих, це жителі м. Сарни (3), смт. Клесів, смт. Степань, с. Стрільськ, с. Глушиця, с. Чудель, с. Карпилівка. Виписано трьох, одного переведено з реанімації та одного в реанімацію. «Іногородніх» чотири, з високими температурами двадцять чотири, кисне залежних чотири. Ковідовських двадцять чотири. Як підсумок 92 хворих, 45 ковідовських", - додав пан Іванюк.

Вчора у медзакладі розпочали опалення в обсерваційному корпусі та інфекції. 16 жовтня почнуть опалювати і основний корпус. Також, у лікарні проводять поступову заміну ліжок і матрасів на нові. 

До слова, у головного лікаря Сарненської ЦРЛ Василя Іванюка діагностували COVID-19.

Читайте також