У селі на Рівненщині в кота виявили сказ

Фото ілюстративне

У селі Буща Мізоцької селищної ради зафіксовано випадок захворювання кота на сказ.

Про це повідомили в Рівненському районному управлінні ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області.

У зв’язку з цим рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській РДА від 05.02.2024 року № 8 було оголошено неблагополучним щодо захворювання на сказ село Буща та введені карантинні обмеження, а також визначено загрозливу зону, до якої входять:

  • села Дермань Перша, Дермань Друга, Клопіт, Озерко, Мізочок, Борщівка Перша, Борщівка Друга, Півче, Мости, Новий Світ, Будераж Мізоцької селищної ради;
  • села Новомалин, Точевики, Лебеді, Дерев’янче, Данилівка, Батьківці, Ілляшівка, Посива, Новородчиці, Кутянка Острозької міської ради.

У рамках прийнятого «Плану заходів по ліквідації вогнища сказу в с. Буща, оточуючих населених пунктах, лісових та польових масивах, які входять в загрозливу зону» вживаються всі заходи по недопущенню поширення збудника інфекції.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території забороняється вивезення за межі собак, котів і диких тварин.

"Звертаємо особливу увагу мешканців району на тенденцію до зараження невакцинованих котів та собак сказом. У зв’язку з цим у черговий раз просимо надати домашніх собак та котів у найближчу установу ветеринарної медицини для щеплення проти сказу, а при прояві клінічних ознак захворювання ізолювати тварину та повідомити спеціаліста ветеринаної медицини для проведення спостереження за нею протягом 14 діб. Також варто дотримуватися правил утримання та вигулу домашніх собак і котів, не створюючи небезпеку навколишнім", - наголошують наприкінці допису.

Читайте також