У селищі на Рівненщині власниця закладу з доставки їжі розширила бізнес завдяки гранту

Фото ілюстративне

У селищі Рокитне підприємиця Марина Ющук завдяки мікрогранту розширила власний бізнес.

Про це розповіли в Рівненській обласній службі зайнятості.

Марина Ющук – молода, підприємлива, ініціативна підприємиця із селища Рокитне. Здобувши вищу освіту, вона повернулася до рідного селища й вирішила започаткувати власний маленький бізнес. Дівчина орендувала приміщення й відкрила заклад мобільного харчування під назвою «YOI SUSHI» - твоя улюблена доставка. Марина мала для цього неабиякі професійні навички, оскільки навчання поєднувала з роботою саме в такій сфері діяльності. Починаючи свій бізнес підприємиця мала чимало ризиків, проте відповідальність і якість продукції, смакові якості й індивідуальний підхід до клієнта дали позитивний результат. За роки роботи заклад має постійних клієнтів, які залюбки ласують тут ролами, локшиною та різними видами закусок.

Із часом підприємиця зрозуміла, що потребує більшого, і вирішила розширити бізнес і ввести нові позиції в меню. Для реалізації своїх планів пані Марина скористалася урядовим проєктом «єРобота» за програмою «Власна справа». Дівчина подала онлайн-заявку через додаток «Дія», успішно пройшла співбесіду й захистила свій бізнес-план у Рівненському обласному центрі зайнятості. Згодом - отримала позитивне рішення на отримання мікрогранту від Державного центру зайнятості.

Кошти спрямувала на закупівлю необхідного кухонного обладнання.

Також Марина за умовами проєкту створила два нових робочих місця, на які працевлаштувала кухаря та кур’єра.

На посаду кухаря була працевлаштована внутрішньо переміщена особа Вероніка Смик, отож підприємиця ще й отримала компенсацією витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.