У відвідувачів та працівників Рівненської ОДА перевірятимуть температуру

У Рівненській обласній державній адміністрації запровадили температурний скрінінг працівників та відвідувачів.

Заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Подолін розповів, що від суботи було проведено засідання комісії з надзвичайних ситуації за участі голів районних адміністрацій та ОТГ. За рішенням комісії, відсьогодні у Рівненській обласній державній адміністрації запроваджено перевірку температури працівників закладу і відвідувачів.

«Проблема з коронавірусом набуває дійсно великих масштабів і в нашій державі. Тому, ми, як приклад, хочемо показати для всіх керівників підприємств і приватного бізнесу, що керівництво повинно дбати про своїх працівників. Для цього необхідно проводити певні профілактичні заходи. З цього приводу у нас з 8-ої години ранку є можливість проведення температурного скрінінгу», - розповів Сергій Подолін.

За словами депутата, у випадку фіксації у людини температури вище 37,5 градусів – її помістять у спеціально відведений ізолятор, де буде проведено первинний огляд.

Начальник медичної служби військової частини №3055 Національної гвардії України молодший лейтенант Василь Ляшок розповів, що зранку перевірили температуру у більше 300 людей. Наразі підвищену температуру у відвідувачів чи працівників зафіксовано не було.

 «Я проводитиму первинний огляд. Після цього ми викликаємо бригаду міністерства охорони здоров’я, яка буде направляти даних пацієнтів у визначені медичні заклади. Зараз, окрім коронавірусу, є також спалах грипу. Тому, окрім первинного огляду, ми проводитимемо інформаційні бесіди. Це допоможе не поширювати паніку і орієнтувати людей, яка допомога буде їм надана. На даний момент ми працюватимемо в такому режимі, поки введений карантин», - зазначив пан Ляшок.

Нагадаємо, температурний скрінінг запроваджено також у судах Рівненщини.

Читайте також