У яких районах Рівненщини з`являться нові ЦНАПи?

Ілюстративне фото

У Рівненській ОДА відбулася відеоконференція для районів з питань розвитку мережі ЦНАПів та участі у 3 Раунді Програми «U-LEAD з Європою».

Так, за словами Ігоря Тимошенка, в рамках реалізації першого раунду Програми «U-LEAD з Європою» розпочато роботи щодо створення (модернізації) ЦНАПів у 5 об’єднаних громадах (Радивилівській, Козинській, Острожецькій, Висоцькій, Миляцькій). Учасникам цього раунду від Рівненської області Програма надає: 311 одиниць ІТ-обладнання, 216 одиниць меблів. Крім того, 105 співробітників ЦНАП пройдуть необхідне навчання.

У другому раунді зазначеної Програми попередньо відібрано сім територіальних громад (в т.ч. шість ОТГ: Клесівська, Клеванська, Смизька, Мирогощанська, Деражненська, Привільненська) та місто Дубно.

До 31 січня триває прийом заявок для участі у третьому раунді відбору учасників Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг.

У 3 Раунді відбору учасників Програми можуть брати участь органи місцевого самоврядування з чисельністю від 5 тис. мешканців, для тих громад у яких чисельність мешканців менша 5 тис. існує можливість участі у Програмі за умови укладання договору міжмуніципального співробітництва.

Щодо органів місцевого самоврядування, які є адміністративними центрами районів, то вони на основі меморандуму про співробітництво можуть рухатись у напрямку створення спільного об’єднаного або міськрайонного (селищно-районного) ЦНАПу.

Зі своєї сторони для участі у Програмі громади мають облаштувати приміщення, в якому буде розміщуватись ЦНАП, а саме провести ремонт приміщення та створити умови для людей з обмеженими можливостями.

Здетальними умовами участі та правилами відбору 3 Раунду можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Програми «U-LEAD з Європою».

Читайте також