Україну оточують близько 430 російських літаків та понад 300 вертольотів

Російська армія зібрала на кордоні з Україною угруповання літаків та вертольотів, що загальною кількістю становить майже 800 літальних апаратів.

Як повідомив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ, на початку повномасштабного російського вторгнення навколо кордонів з Україною налічувалося 450 літаків та 250 вертольотів.

Нині ж українські Повітряні Сили трохи "прорідили" лави ворожої авіації.

"Сили оборони України вже знищили чимало авіаційної техніки ворога, втім противник має можливість поповнювати цей склад, підтягуючи з середини країни авіаційну техніку. Літаків на сьогодні дещо менше – близько 430 знаходиться зараз навколо українських кордонів на різних аеродромах білорусі, росії, тимчасово окупованого Криму. Але угруповання вертольотів значно виросло і зараз складає понад 360, які противник має у своєму розпорядженні близько до кордонів України", – сказав полковник Юрій Ігнат.

Він пов’язав це з тим, що російська армії зменшила свою авіаційну діяльність і використовує частіше штурмову авіацію і бойові вертольоти для підтримки наземних своїх військ.

Читайте також