В Одесі працівники військкомату жорстко затримали чоловіка: як їх покарали

У соцмережах почало поширюватися відео, на якому працівники військкомату неподалік ринку "Привоз" в Одесі затримують чоловіка. 

Як видно на відео, чоловіки у формі беруть чоловіка за ноги та кудись тягнуть. При цьому той пручається та просить військових забрати від нього руки. 

В оперативному командуванні "Південь" вже відреагували на цей інцидент. Там зазначили, що винних притягнули до відповідальності. 

- За фактом конфліктної ситуації, що сталася 14 лютого 2023 року під час роботи групи військовослужбовців одного з ТЦК та СП з оповіщення громадян, які підлягають мобілізації, в громадському місці, військовою службою правопорядку проводиться службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень.

Некоректна поведінка військовослужбовців засуджена командуванням. Керівники обласного і районного ТЦК та СП притягнуті до дисциплінарної відповідальності, - додали у командуванні. 

Там також зазначили, що з особовим складом, який залучений до заходів оповіщення проводяться додаткові роз’яснювальні заняття та тренінги із залученням юристів та психологів.

- Водночас, маємо нагадати, що заходи мобілізації – це не особиста забаганка співробітників ТЦК та СП. Це загальнодержавні заходи, що покликані сформувати резерв Сил оборони, - наголосили у командуванні. 

Читайте також