В Острозькому районі може бути створено першу сільську ОТГ

В Острозькому районі може бути створено першу сільську ОТГ. Мова йде про об'єднання Мощаницької та Вельбівненської сільських громад Острозького району.

6 вересня 2019 р. в.о. голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко видав розпорядження № 790 «Про затвердження висновків щодо відповідності проектів рішень Мощаницької, Вельбівненської сільських рад Острозького району "Про добровільне об’єднання територіальних громад" Конституції та законам України».
http://www.rv.gov.ua/sitenew/main/ua/catalog/item/9383.htm

Таким чином відкрито шлях до створення Мощаницької сільської ОТГ. Для цього обом радам залишилось на своїх сесіях прийняти остаточні рішення.

Нагадаємо, що процес створення сільської ОТГ ініціював ще у 2018 році Мощаницький сільський голова. Тоді він запропонував обєднатися Мощаницькій, Почапківській, Милятинській, Сіянцівській, Тесівській, Могилянівській та Вельбівненській громадам.

Згоду на таке об'єднання тоді крім Мощаниці дали Вельбівно, Почапки та Тесів, інші відмовили. Але Тесів не мав спільної межі, а Почапки згодом передумали та скасували своє рішення. Тож процес об'єднання продовжили лише дві громади.

Читайте також