В Рівненській обласній раді розділили дотаційні кошти: хто та скільки отримає?

Вчора відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків під головуванням Діани Гордійчук за участі першого заступника голови обласної ради Олександра Корнійчука.

З огляду на Закон України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» депутати-члени постійної комісії погодили розподіл додаткової дотації у розмірі понад 673 млн. грн. на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я на 2018 рік.

Зокрема, понад 415 млн. грн. буде спрямовано для районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад та 258 млн. грн. для обласного бюджету. Ці кошти будуть спрямовані на оплату комунальних послуг та енергоносіїв закладів освіти та охорони здоров’я.

Також депутати погодили розподіл субвенції у розмірі 716 тис. грн., які надійшли в область з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей загиблих осіб та для осіб з інвалідністю I-II групи, визначених Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»