В Рівненському університеті обговорили перспективи агробізнесу (ФОТО)

фото - Фейсбук

У Open Office відбувся «Агрофорум Рівне». Повідомляє Національний університет водного господарства та природокористування.

Мета заходу –  посприяти розвитку комунікацій агробізнесу з державними установами та науковцями, залучити внутрішні та зовнішні  інвестиції  для малих і середніх агровиробників та  обговорити інноваційні проекти, які забезпечать стабільні високі врожаї та виробництво висококонкурентної та орієнтованої на експорт продукції. Адже з цього року перед агробізнесом Рівненщини відкриваються ще більші фінансові можливості завдяки державним програмам.

Організатори форуму: НУВГП, ГО «Центр підтримки агробізнесу» та  ГО «Агенція сталого розвитку міста». Партнери: MOST BIZNESU (м. Люблін, Польща) та Рівненська обласна державна адміністрація.

У заході  взяли участь науковці університету, представники влади, аграрії, фермери і громадськість з Рівненщини, Волині, Польщі.

Зокрема, з доповідями виступили  професор кафедри менеджменту Петро Скрипчук, доцент кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства Тетяна Колесник, доцент кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства Оксана Олійник. Свої презентації форумчанам також представили фермери, агровиробники, приватні підприємці, у тому числі й представник компанії Nexbio (Польща), який  доповів про надсучасну  інноваційну  біотехнологічну лабораторію  в Любліні. 

Про одну  з найбільших у Східній Польщі виставку «AGRO PARK 2018», яка за тиждень відбудеться у Любліні, розповів директор департаменту інвестицій Любліна  Кшиштоф Лонтка.  

«Сюди з’їдуться представники  з понад  200 польських підприємств. Виставка стане платформою для нових  ділових  контактів,  місцем для обговорення стандартів та обладнання, біотехнологій та виходу  на європейський ринок», – відмітив пан Кшиштоф.

Більше фото у 

Повідомляє Наталія Пархомчук

Читайте також