В Україні запустили карту відновлення: які об`єкти з Рівненщини там є

В Україні запустили онлайн-карту відновлення. Туди потрапили й два об'єкти з Рівненщини, які зруйнували окупанти. 

Зокрема це обстріл телевежі в Антополі, 14 березня, внаслідок чого загинуло більше 20 людей, та удар по нафтобазі у місті Дубно 28 березня.

Про це повідомляє ГО "Антикорупційний штаб"

Як зазначається, на карті фіксують об'єкти, які вже вдалось відновити після руйнування чи пошкодження від російської агресії. 

Наразі мапа має більше тисячі таких будівель, загальна сума відновлення яких перевищує 1 мільярд гривень. 

Мета мапи - забезпечити прозоре та підзвітне відновлення усіх зруйнованих та пошкоджених внаслідок загарбницької війни росії проти України об’єктів, залучити кошти на відбудову, моніторити їх використання і сприяти ефективній відбудові України.

За словами заступника голови комітету Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Володимира Крейденка, на повну відбудову знадобиться понад 700 млрд доларів, без урахування енергосистеми та територій, які ще не деокуповані. 

Тим часом на відновлення інфраструктури потрібно більше 40 млрд доларів. без урахування енергосистеми та територій, які ще не деокуповані. 

У ГО додають, що карта відновлення містить дані про розташування об‘єкта, фото до руйнування, після руйнування та після відбудови.

Опис кожного об‘єкта на мапі містить інформацію про джерело коштів, які були залучені для ремонту - і це не завжди бюджетні гроші.

Читайте також