Вакцинація від грипу: коли та яка вакцина буде доступною у Рівному?

фото ілюстративне

З початком нового епідсезону мешканців Рівненщини закликають вакцинуватися проти грипу. Вакцинація є важливою в першу чергу для вагітних, тих, хто мають хронічні захворювання або ж постійно працюють із іншими людьми.

Загалом в Україні вже є більше 100 тисяч вакцини проти грипу. Планується, що її кількість зросте до 500 тисяч.

Відомо, що на Рівненщині можна буде придбати корейську та французьку вакцини.

«Надійним способом уберегти себе від грипу є щеплення протигрипозними вакцинами. Зараз в нас в Україні зареєстровано 2 вакцини проти грипу - це Ваксігрип - французька і корейська вакцина Джісі Флю. Корейська вакцина вже є в місті в продажі, вона захищає від 3 штамів вірусу грипу: Канзас, Брісбен і Колорадо», - розповів завідувач відділу епідеміологічного нагляду обласного лабораторного центру Віктор Мороз.

Французька вакцина, за словами Віктора Мороза, має з'явитися у Рівному з дня на день. Зазначимо, що ця вакцина захищає від 4 штамів грипу. Детальніше про прогнозовані штами грипу, які будуть поширені на Рівненщині, можна прочитати тут.

«Ми активно закликаємо людей вакцинувася. Ще 25 вересня управління надіслало на установи і організації листи до керівників із проханням імунізувати своїх працівників від грипу, тому що, як ми знаємо, окрім того, що людина втрачає здоров’я, крім того підприємства несуть збитки. Якщо говорити про фінансову складову, то набагато дешевше купити за 230 грн вакцину і вакцинувати свого працівника, ніж потім він буде тиждень чи два на лікарняному. Це якщо ми говоримо суто про гроші, я вже не кажу про втрату здоров’я», - повідомив начальник управління охорони здоров’я Рівного Віктор Іськів.

Для вакцинації необхідно:

  1. Звернутися до свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра, аби той оглянув Вас та визначив, чи немає протипоказань.
  2. Придбати вакцину в аптеці. Від часу придбання до моменту вакцинації має пройти не більше 2 годин. Цей час вакцина має зберігатися у спеціальному термоконтейнері.
  3. Вакцинуватися у кабінеті щеплень.

Читайте також