Вчителі інформатики Рівненщини запрошують на безкоштовний курс з web-програмування

BrainBasket Foundation розпочинає набір на всеукраїнську програму WOW Teachers - сучасний курс з основ web-розробки для шкільних вчителів інформатики. Курс триває 2 місяці та проводиться в змішаному форматі у вечірній час. Завдяки підтримці Міжнародного фонду “Відродження” курс є повністю безкоштовним.

Програма була розроблена командою досвідчених менторів-ентузіастів BrainBasket та базується на найкращих профільних курсах провідних навчальних закладів світу та визнаних відкритих освітніх ресурсів, зокрема University of London, Microsoft, W3Schools, Mozilla MDN web docs та ін. Планується, що курс пройдуть 400 вчителів по всій Україні.

Передбачається, що як мінімум половина з вчителів, що пройдуть навчання, проведуть протягом року позашкільні курси з web-розробки для понад 4000 підлітків на базі навчальних хабів BrainBaskеt, створених в 2016-2017 в 36 містах України за підтримки відомих IT-компаній Ciklum, Luxoft, GlobalLogic, Navigator та ін. і на базі шкіл-партнерів по всій країні. Вчителі отримають невелику винагороду за проведення таких позашкільких курсів.

У майбутньому вчителі зможуть включати елементи курсу в уроки інформатики або ж самостійно проводити навчання підлітків у позашкільному форматі, що додатково збільшить масштаб проекту. Програма дозволить підліткам навчитися самостійно створювати web-сайти, що сприятиме популяризації вивчення технологій серед старшокласників.

В ході реалізації проекту навчання вчителів планується створення супровідного навчального відео-курсу, який може бути використаний в якості онлайн-посібника для навчання web-розробці в змішаному форматі будь-якими некомерційними освітніми ініціативами та викладачами.

Окрім курсу для вчителів в 2018-2019 роках BrainBasket також продовжить навчання дорослих основам програмування за програмами Harvard та MIT, проект IT Moms (навчання мам в декреті) і навчання дітей в рамках проекту Technology Nation Kids. З 2016 року за цими програмами було навчено загалом більше 5000 дорослих і дітей.

Мета програми Technology Nation - дати всім охочим можливість безкоштовно опанувати основи програмування. Це допомагає зробити слухачам перший крок, зрозуміти, чи в них є хист до технологій та показати можливості для подальшої самоосвіти.

"Вирішення питання підготовки кадрів для IT-індустрії вимагає від нас системного бачення, здатності бачити та інтегрувати вже існуючі хороші напрацювання, довіри і взаємодії між гравцями ринку, підтримки держави. Команда BrainBasket бере сьогодні активну участь в обговореннях цього питання на ряді майданчиків, добре розуміє проблематику і готова підключатися до реалізації системних рішень. Безумовно, програма Technology Nation, яка здійснюється за підтримки фонду "Відродження", - це лише один з елементів в загальному калейдоскопі рішень, але на мій погляд - завдяки інноваційному підходу і здатності масштабувати програму на всі області України - дуже корисний елемент», - поділилась Марина Вишегородських, член Наглядової ради BrainBasket.

Заповнити анкету на участь можна за посиланням - https://brainbasket.org/wow-teachers.

BrainBasket Foundation є некомерційною організацією, мета якої – сприяти розвитку освіти українців в сфері ІТ. Фонд було засновано в 2014 році з візією об’єднання зусиль всіх гравців ІТ-індустрії для підготовки 100 000 програмістів до 2020 року.

Міжнародний фонд “Відродження”, заснований Джорджем Соросом, є однією з найбільших благодійних фундацій в Україні. Місія Фонду – розвивати відкрите суспільство в Україні на основі демократичних цінностей. Фінансову підтримку фонд отримує від Фундацій Відкритого Суспільства, а також від міжнародних донорів та окремих українських і зарубіжних організацій і громадян.

Фотографії з проектів для ілюстрування публікацій:

https://drive.google.com/open?id=1nrk_RbnGmQ_nEn_a6nKK9MMC6Fh97zhO

Читайте також