Велопробіг, майстер-класи та дискотека: Корець відзначив День міста

Учора Корець відзначив 871-шу річницю. Заходи розпочались ще рано-вранці. Незважаючи на примхи природи, відбувся конкурс «Рибальські посиденьки» з риболовлі, який проходив в районі старого мосту.

За доброю традицією, зранку відбулися божественні літургії та подячні молебні за Україну, розвиток та добробут Корця і його мешканців у храмах міста.

На спортивному майданчику ДЮСШ відбулися спортивні змагання з волейболу серед команд м. Корець.

На мості до замку князів Корецьких проходили змагання з армреслінгу та армліфтингу в рамках фестивалю «Корець спортивний», переможців нагородили кубками, медалями та грошовими винагородами.

Вже традиційно, у День міста з центральної площі стартував велопробіг «МІСТО НА ПЕДАЛЯХ».  Опісля відбулися кубкові велосипедні перегони ІІІ етапу  кубку «ВЕЛОШОК - 2021» (суперспринт на 200 м), а також заїзди на роликах, велосипедах, скейтах «Швидкі коліщата».

На літньому майданчику в парку для діток проходила захоплива лялькова вистава «Віночок українських казок».

У святковий день усі охочі доторкнулись і до багатої історії нашого міста, взявши участь у пізнавальній вікторині «Корець – перлина древньої Волині».

Упродовж дня на центральній площі міста проходила виставка малюнків учня 7-го класу Корецького ліцею Ярослава Прокоповича-Примаковського.  

Ну і яке свято без дзвінкого дитячого сміху та бурхливих емоцій? З 13:00 до 16:00 на літньому майданчику діти отримали безліч задоволення та позитиву під час запального флешмобу та бульбашкового шоу від «ОксЮля».

А о 16.00  на центральній площі міста проходила виставка-продаж народних ремесел «Алея майстрів». Відвідувачі виставки могли насолоджуватись  різноманітними виробами, а за бажанням і придбати їх.

Потішила корчан та гостей міста презентація кулінарних традицій старостинських округів «Гастроспадщина Корецької громади». Незабутні мелодії, на центральній площі міста, подарував корчанам Народний аматорський духовий оркестр під керівництвом Володимира Опанасюка. Усі бажаючі мали змогу долучитись до хореографічного майстер-класу «Танцюють всі у Корці».

Море вражень подарувало театралізоване дійство «Корець наш древній». У святковий день корчан та гостей міста привітала міський голова Людмила Дмитрук. До вітань долучилось духовенство та гості свята.

Після урочистих заходів відбувся святковий концерт за участю талановитої молоді м. Корець та святкова дискотека.

Впродовж дня у центрі міста працював рекламний монітор. Жителі  і гості міста мали змогу  переглянути кращі упорядковані території біля садиб жителів.

Читайте також