"Ви на себе взяли право знищити мій народ" - вчителька з Рівненщини про відсторонення через відсутність щеплення

Учителів і держслужбовців, котрі не вакцинувались від коронавірусу, з 8-го листопада будуть відсторонювати від роботи. Відповідний наказ видав МОЗ.

Педагогів вже почали ознайомлювати з ним. До цього переліку потрапила Жанна Тєтєнєва з Вараського ліцею №1. Історія цієї ж вчительки вже була на слуху – вона відмовлялась носити захисну маску на уроках. 

«Знаходжуся під покровом самого Бога. І скільки Всемогутній Бог визначив мені тут працювати. Стільки я буду працювати. Ваші злочинні розпорядження і накази будуть всі оскаржені, тому що ви на себе взяли право знищити мій народ. Я не дозволяю цього іменем Всемогутнього Бога. Ви будете за це відповідати перед Всемогутнім, тому що ніхто ніколи собі не дозволяв в цьому світі», - звернулась жінка до присутніх. 

Адвокат Дмитро Бузанов опублікував відео, на якому вчительку ознайомлюють наказом про відсторонення і прокоментував його:

"Частина 1 статті 58 Конституції України визначає, що Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

Отже, не може цей наказ МОЗ бути застосований до людей, які на дату його набрання чинності вже були працевлаштовані, надання зворотної дії в часі таким нормативно-правовим актам може бути передбачено шляхом прямої вказівки про це в законі або іншому нормативно-правовому акті. (див. Офіційне тлумачення частини першої статті 58 див. в Рішенні Конституційного Суду № 1-рп/99 від 09.02.99} .

Уважно перечитайте цей наказ МОЗ, відсутня там така вказівка. Тому, терпіння і правильна позиція в судових засіданнях поставить на місце цих застосовувачів наказів.

Жанна Володимирівна вчителька з міста Вараш, вже витримували тиск на себе через відмову носити маску на обличчі, витримає і цей тиск, бо вона вивчає біблію і не соромиться цього. Знаєте, мені здається дійсно їй допомогає хтось окрім мене".

Читайте також