Від поранень у лікарні помер 37-річний воїн із Рівного

Від поранень у лікарні помер 37-річний захисник із Рівного Петро Макарик. 

Про це повідомляє сектетар Рівнеради ВІктор Шакирзян. 

Як зазначається, це сталось 22 червня. За два дні до того Петро Макарик дістав поранення на Донецькому напрямку. 

Петро Макарик народився 2 липня 1986 року в селі Олександрія Рівненського району. Тут закінчив Олександрійський ліцей.

«Тато Петра помер у 29 років, тож фактично син весь час ріс лише зі мною. Завжди був поряд, працював разом зі мною – навчався усьому, що я роблю. Так став штукатурити, шпаклювати. Він допомагав мені будувати будинок. Все життя присвятив роботі на будівництві», - розповідає мама Героя Зінаїда Матвіївна.

Петро дуже любив природу і дітей. Дарував безмежну турботу 14-річній донечці від першого шлюбу, а також чотирьом маленьким діткам, які народилися у другому шлюбі. Саме заради них і став до лав Збройних сил України. Петра мобілізували у лютому 2023 року, відтоді служив на Донецькому напрямку.

«Син дуже хотів захистити своїх діток. Він був дуже добрий, не соромився дарувати це добро людям. А ще, завжди відстоював правду та справедливість. Говорив, що боляче бачити те, що відбувається навколо. Але здебільшого старався нічого про службу не розповідати, аби не хвилювати нас», - продовжує мама захисника.

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 27 червня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі «Нове»…

 

Читайте також