"Відкопали землю і побачили тіло": поліцейські показали відео з місця вбивства у Рівненському районі

Фото - Рівненська обласна прокуратура

У Рівненському районі нещодавно у господарстві жителя села Заріцьк було виявилено мертве тіло земляка. 

Заступниця начальника ГУНП Рівненщини Інна Власова розповіла журналістам, що 3 березня до поліції надійшло повідомлення від жителя села Заріцьк про те, що зник безвісти 46-річний місцевий мешканець. Поліцейські оперативно відреагували на це повідомлення. На місце події направили слідчо-оперативну групу.

"За результатами проведених заходів працівниками поліції встановлено, що зниклий 46-річний чоловік 2 березня пішов у гості до місцевого 41-річного мешканця цього ж населеного пункту. Вони вживали алкогольні напої, після чого він зник", - зазначає Інна Власова.

Пд час бесіди 41-річний чоловік підтвердив, що випивав напередодні із зниклим. У господарстві громадянина було проведено огляд. Нічого конкретного чоловік розповісти правоохоронцям не міг. Крім того, за словами заступниці, у ході спілкування з поліцією чоловік почав посилатися на ст. 63 Конституції України, тобто, не давав показання.

"Під час огляду слідчими у будинку чоловіка виявлено нашарування речовини бурого кольору. Чи це була кров - визначать експерти. Знайдено у будинку молоток, ніж та ручну пилку з плямами бурого кольору. Після цього оглянуто територію господарства. Було виявлено землю, яка була рихлою. Працівники поліції відкопали землю і побачили тіло людини", - говорить заступниця начальника ГУНП Рівненщини.

До огляду залучався судово-медичний експерт, щоб встановити наявність та характер тілесних ушкоджень. Під час огляду попередньо встановлено, що у потерпілого 46-річного мешканця не менше 10 ударів в область голови. Також у чоловіка була відкрита черепно-мозкова травма. Були наявні різані рани шиї та пиляна рана попереку. За результатами експертизи буде встановлено, чи пожиттєво вони були спричинені.

Наразі 40-річному мешканцю повідомлено про підозру за ч.1 ст. 115 ККУ (умисне вбивство). Сьогодні, 6 березня, суд обрав чоловікові запобіжний захід - тривання під вартою. 

У 2020 році підозрюваний вже притягувався до кримінальної відповідальності за ст.125 та ст. 136 ККУ (у дружини чоловіка зафіксували легкі тілечні ушкодження).

Підозрюваному загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі за умисне вбиство.

 

Читайте також