Відоме швейне підприємство Рівненщини намагалося вивезти за кордон 40 тисяч медхалатів

Наприкінці березня правоохоронці зупинили на митному посту «Ягодин», що на кордоні з Польщею, вантажівку, що прямувала до однієї із країн Євросоюзу. Під час митного огляду транспортного засобу виявили майже 40 тисяч медичних халатів з нетканого синтетичного волокна.

Нещодавно озвучили, яке саме підприємство намагалося вивезти медхалати в такій кількості у час пандемії коронавірусу. З'ясувалося, що це – відоме велике швейне підприємство Рівненщини з іноземними інвестиціями. Йдеться про ТОВ «Фапомед Україна», що розташоване у Гощі, яке займається пошивом спецодягу здебільшого медичного призначення.

Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду про арешт майна, яку оприлюднили на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зазначається, що організатори оборудки намагалися вивезти продукцію за кордон, незважаючи на запроваджені урядом обмеження через епідеміологічну ситуацію в Україні. Вартість затриманої партії медичних халатів, які хотіли незаконно вивезти до ЄС, складає майже 42 тисячі євро.

Суд наклад арешт на усі майже 40 тисяч медичних халатів, а також вантажний автомобіль DAF, яким здійснювали перевезення товару.

Читайте також