Відомі подробиці ДТП на Рівненщині, де водій збив мопедистку і втік: його вже розшукали

Учора, 18 червня, близько полудня на Рівненщині у місті Дубні на вулиці Грушевського трапилась ДТП, в якій водій легковика збив мопедистку і втік з місця пригоди. Про це портал "Рівне Медіа" вже повідомляло тут: На Рівненщині - ДТП: легковик збив мопед і втік з місця пригоди.

Нині у поліції розповіли подробиці цієї аварії. Так, винуватцем ДТП був водій-втікач легковика, який, повертаючи на другорядну дорогу через перевищення швидкості не зумів вчасно загальмувати і в'їхав у мопед марки "Honda", що їхав у тому ж напрямку.

Внаслідок зіткнення постраждала 30-річна мопедистка, мешканка села Судобичі Дубенського району, яка має 3-тю групу інвалідності. У неї діагностували закриту черепно-мозкову травму, забої ноги та рану обличчя. Каретою швидкої її забрали до лікарні, де після надання необхідної медичної допомоги її відпустили додому. Саме медики і повідомили про ДТП до поліції.

Правоохоронці за свідченнями свідків зуміли швидко встановити легковий автомобіль і особу водія, що скоїв ДТП і втік. Ним виявився 40-річний чоловік з села Мильчі Дубенського району, куди він, власне, і поїхав після аварії. Медичне освідування на вміст алкоголю в його крові показало, що він був тверезим, однак, для точнішого результати у нього взяли кров для аналізу. Його автомобіль «ВАЗ 2109», на якому він скоїв ДТП, поліцейські вилучили. Водій у розмові зі слідчими пояснив, що втік з місця через шоковий стан. 

За цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування за част. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України. Згідно з санкцією статті чоловікові тепер загрожує обмеження волі на строк до 3 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на цей же термін.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також