Відомий легкоатлет провів заняття для школярів з Рівненщини (ФОТО)

фото - Фейсбук

Юні спортсмени Звіздівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – неодноразові призери районних та обласних змагань із футболу, волейболу, баскетболу та легкої атлетики, пише Освіта Костопільщини. Це є результатом систематичної і наполегливої праці з обдарованою молоддю учителів фізичної культури Дейнера Олександра Адамовича та Шидловського Олександра Олеговича. 

Любов до спорту об’єднує людей усього світу, тому 31 січня 2019 року школярам було цікаво зустрітися із тренером-викладачем Костопільського ліцею-інтернату ІІ-ІІІ ступенів фізичної культури і спорту Рівненської обласної ради, майстром спорту з легкої атлетики, неодноразовим переможцем чемпіонатів України з метання списа Шамою Миколою Борисовичем. Він розповів, що метання списа – один із важких видів легкої атлетики, який зародився в Стародавній Греції, ознайомив присутніх учнів та педагогів із технікою метання списа, способами тримання, зазначив, що впливає на дальність польоту. Також представив найважливішу свою медаль, отриману на матчевій зустрічі в Туреччині. Зімітований майстер-клас від чемпіона виявили бажання пройти учні 11 класу – Каплюк Назар та Ягнич Марія. 

Після розповіді Микола Борисович провів із дітьми спортивну розминку. Представник обласного центру «Спорт для всіх» Вознюк Ігор Іванович та завідувач сектору молоді та спорту Костопільської районної державної адміністрації Кузнюк Віталій Миколайович визначили переможців конкурсу малюнка зі спортивної тематики і вручили їм щоденники (Степурі Софії, учениці 3 класу, Бачук Катерині та Крищуку Роману – учням 5 класу), які містять замітки про гучні перемоги українських олімпійців у світових спортивних змаганнях. Учителям фізичної культури була подарована методична література – посібники та диски з короткометражними фільмами, що розкривають 7 олімпійських цінностей: повагу, дружбу, натхнення, рівність, досконалість, сміливість та завзятість. 

Звичайно, педагоги та учні закладу задоволені зустріччю, спілкуванням, подарунками від людей, які працюють у сфері спорту і не байдужі до його розвитку, тому вчитель фізичної культури Олександр Адамович щиро подякував гостям та побажав Миколі Борисовичу нових спортивних звершень.

Читайте також