Відомо, чи покарають директорку спецшколи Дубна, щодо якої проводили розслідування

Стали відомі результати службового розслідування щодо директорки спецшколи Дубна Тетяни Куцелі. 

Про це у Телеграм повідомляє голова Рівненської облради Андрій Карауш. 

Нагадаємо, розслідування проводили щодо можливого неналежного виконання службових обов’язків під час зарахування у заклад двох дітей, позбавлених батьківського піклування. Згодом директорка повідомила омбудсмана, що уже є потреба перевести згаданих учнів зі спецшколи.

Зі свого боку представник Уповноваженого з прав дитини звернувся до департаменту освіти і науки з проханням розібратись у ситуації і вже під час цього процесу виникло питання про можливе порушення. 

Як ідеться у поданому мені акті, комісія вважає, що "основною причиною та умовою, що призвела до вчинення порушення, є недостатня обізнаність у законодавстві щодо порядку влаштування дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування". Водночас комісія вважає, що підстави для застосування дисциплінарного стягнення відсутні.

- Акт розслідування я затвердив із рекомендацією "вжити заходи з підвищення кваліфікації, які стосуються застосування чинного законодавства України".

Зауважу, що спеціальна школа в місті Дубно — це заклад для дітей з особливими освітніми потребами, зокрема, зумовленими складними порушеннями розвитку, - додав Андрій Карауш.