Відомо, хто може стати переможцем тендеру на ремонт відрізку дороги у Рівному за майже 100 млн грн

Стали відомі імена учасників тендеру на капітальний ремонт відрізку дороги на вулиці Чорновола у Рівному за майже 100 млн грн.

Нагадаємо, йдеться про частину дороги від вулиці Миколи Карнаухова до вулиці Миколи Бачинського. Протяжність відрізку - 1,1 км. 

Дорогу планують повністю оновити: від підземних комунікацій до благострою з висадженням нових дерев. Передбачено значну частину земляних робіт: спочатку мають демонтувтаи усе, що знаходиться на дорозу та узбіччях. Також будівельники мають прокласти нові труби під зливову каналізацію, облаштувати дві установки для очищення води. 

Під час робіт мають повністю замінити електромережі та встановити десятки LED-світильників. Крім того встановити пів сотні світлофорів, зокрема зі звуковим сигналом. 

Передбачається також кількашарове вкладання асфальту й армування шарів геотекстилем, що дозволить полотну витримати більше навантаженян та довше прослужити. Окрім цього на дорогу наноситимуть лише пластикову розмітку, адже вона довготриваліша. 

Біля доріг мають встановити нові паркани та обмежувальні стовпчики, встановити сотні дорожніх знаків, серед них - такі, що вказують на велодоріжку та на смугу для пішоходів. 

Тротуари чотирьох типів планують вкладати сірою та кольоровою бруківкою, у відведених місцях буде тактильна плитка для незрячих. Планується облаштувати чотири автобусні зупинки зі скляним покриттям та лавками. 

Із тротуарами облаштують газони, які засіють травою, мають висадити кленолистні платани. 

За умовами договору, робоnи мають завершити до кінця 2024 року. 

Як йдеться на сайті Прозорро, на тендер заявились дві фірми - ТОВ "БМБУД", яке запропонувало зробити ремонт на майже 19,5 млн грн менше від запропонованої суми, та ТОВ "Будівельна компанія Будальянс Груп", яке зменшило стартову варnsсть на 300 тисяч грн. 

Наразі перша фірма очікує на рішення. 

Читайте також