Відомо, скільки коштувала алея платанів, яку висадили замість зрізаних лип у Рівному

Фото - Mykyta Ant

У Рівному минулоріч багато дискусій викликало зрізання алеї лип на вулиці Київській. Роботи були виконані поблизу нового офісного центру. На дану ситуацію також реагував міський голова Олександр Третяк, та зазначав, що рішення про вирубку лип приймала відповідна комісія згідно з визначеними правилами.

Представники забудовника "Стоград" анонсували раніше, що замість старих лип там буде висаджено алею платанів.

У жовтні на місці біля новобудови з'явилися саджанці саме платанів. Уже цьогоріч вони потішать рівнян молодою зеленню.

Журналісти "Рівне Медіа" поцікавились у представника компанії "Стоград" Мирослава Чернія скільки коштів забудовник витратив на озеленення ділянки.

За його словами, саджанці платанів було замовлено у Європі. На момент купівлі одне дерево коштувало 9,5 тисяч гривень. Висота саджанця - 5 метрів, а обхват стовбура - 22 см.

Висадкою понад 20 дерев займалась підрядна організація, яка спеціалізується на ландшафтних роботах.

"Це коштувало забудовнику 300 тисяч гривень. 200 тисяч  - самі дерева. 50 тисяч гривень - робота працівників. Також були додаткові витрати - це огорожі навколо саджанців, жгути, які тримають стовбури, спеціальні добрива", - зазначив Мирослав Черній.

З його слів, дана алея знаходиться на проміжному етапі до кінцевого вигляду, запланованого забудовником. Дерева досягнуть очікуваного розміру та форми через 3-5 років. Також на даній ділянці землі планують висадити декоративні рослини у квітні-травні цього року.

Мирослав Черній наголошує, що негативна реакція рівнян була зумовлена тим, що не всі розуміли стан старої алеї лип.

"Дерева були у поганому стані. Коли не було інфраструктурного магніту для людей - одна справа. А тепер там великий офісний центр, куди регулярно ходитиме велика кількість мешканців. Будівництво центру тривало близько двох років і ми бачили, що ті дерева не витримують вітру. Постійно падали гілки. Це небезпечно", - зазначає Черній.

 

Яна Мельниченко

Читайте також