Відомо, у скількох громадах Рівненщини працює адмінсервіс "Ветеран"

Фото ілюстративне

Цього року на Рівненщині активніше розвиватимуть ветеранську політику.

Інформують у Рівненській ОДА.

Начальниця Управління у справах ветеранів Рівненської ОДА Марина Корольова взяла участь у спільній нараді Мінветеранів із представниками обласних адміністрацій щодо питань розвитку ветеранської політики у громадах.

Зокрема, обговорили механізми впровадження регіональної інфраструктури. Тобто створення окремих структурних підрозділів на рівні ОДА та РДА, а також запровадження «Адмінсервісу "Ветеран"».

«Так, окремий структурний підрозділ щодо ветеранської політики на Рівненщині створили ще в жовтні 2023 року. До того ж нині вже у 35 громадах області на базі ЦНАПів функціонує «Адмінсервіс "Ветеран"». Це забезпечує швидке та якісне надання послуг нашим захисникам. У 2024 році мережу адмінсервісу розширимо й на інші громади регіону», - зазначила Марина Корольова.

Окремо йшлося про надання психологічної допомоги, популяризацію ветеранського спорту, освіти та професійної адаптації.

Окрім цього, начальниця Управління у справах ветеранів Рівненської ОДА повідомила, що у 2023 році за рахунок коштів державної субвенції придбали 15 квартир для військових і членів їхніх сімей. А нещодавно область отримала кошти на придбання житла для ще 30 осіб.

Під час наради також наголосили, що в державному бюджеті на цей рік суттєво збільшено фінансування ветеранської політики. Це дасть змогу реалізовувати нові напрямки підтримки ветеранів війни та членів їхніх сімей.

Читайте також