Відпочинок на Шацьких озерах 2022: варіанти та ціни на житло

Ілюстративне фото

Шацькі озера - справжня туристична та природна перлина в північно-західній частині Волинської області України, недалеко від кордону з Польщею та Білоруссю. Відпочинок на Шацьких озерах має свою специфіку і популярний у жителів Волинської області та сусідніх регіонів. Влітку на місцеві пляжі приїжджає чимала кількість людей, в тому числі і родини з дітьми. Тут можна провести заміський відпочинок на природі, скупатися, позасмагати, порибалити.

Повідомляють на сайті "Дороговказ".

У Шацькі озера входить понад 30 водойм: Світязь, Пулемецьке, Пісочне, Луки, Люцимир, Остров'янське, Кримне, Велике та Мале Чорне, Перемут, Люцимир, Карасинець та ін.

Навколо озер кілька населених пунктів. Відпочивальники знімають житло в селищі Шацьк, в селах Світязь, Підманове, Гряда, Пульмо, Пулемець, Іллічівка, Мельники, Гаївка, Ляпове та ін. Тут працюють бази відпочинку, гостьові будинки, садиби, готелі. Також здаються апартаменти з кухнею за типом квартири, окремі будиночки та котеджі. Ціни на проживання в більшості своїй визначаються рівнем комфортності житла, що здається, віддаленістю від води та сезонністю. Найвищі ціни - в липні та в серпні. Найнижчі ціни - в травні й у вересні. В цілому все житло в Шацькому районі за цінами можна поділити на три сегменти: дорогий, середній та низький.

Дорогий сегмент: бази відпочинку з великою територією, рестораном, басейном, альтанками та різними додатковими послугами, такими, як, наприклад, сауни, масажі, прокат квадроциклів тощо. Зазвичай у вартість проживання на таких базах входить сніданок. Іноді є міні-кухні на кілька номерів, де можна зайнятися приготуванням їжі самостійно.

Шацькі озера - ціни 2022 на базах відпочинку

Категорія номера Вартість
Двокімнатний «люкс» 2+2 1200-2600
«Напівлюкс» 2+1 800-1650
«Стандарт» на 2 особи 600-1200

Ціни вказано у гривнях за номер на добу.

 Середній сегмент: міні-готелі, садиби та гостьові будинки з невеликою територією та маленьким номерним фондом. Відпочивальники можуть зняти номери з телевізором та холодильником. На території зазвичай є кухня загального користування для самостійного приготування. Ціни наступні:

Ціни 2022 у приватному секторі

Категорія номера Вартість
2-місний номер «економ» (санвузол на території) 300-450
2-місний номер з душем та туалетом на два номери 400-500
3-місний номер з душем, туалетом та терасою 700

Ціни вказано у гривнях за номер на добу.

Дешевий сегмент: кемпінги, наметові містечка та табори з облаштованою територією в лісі біля пляжів. Проживання в наметах. Підійдуть любителям дикого відпочинку, які хочуть бути ближче до природи. На території наметових містечок та кемпінгів є душові, туалети та альтанки, місце для паркування.

Ціни 2022 у кемпінгах та наметових таборах

Послуги Вартість
Розміщення намету 30-40
Стоянка автомобіль 30
бус, мікроавтобус 40
автобус 50
будинок на колесах 60

    Увага! На Шацьких озерах не можна самовільно розміщувати намети в місцях, які для цього не обладнані, оскільки це територія Національного природного парку.

Читайте також