Відтепер українці зможуть купувати товари IKEA у офіційного постачальника, а не через посередників

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

На український ринок вийшла відома шведська компанія IKEA. Наразі українцям доступні онлайн продажі товарів марки. Також, компанія планує відкрити магазин у Києві у Blockbuster Mall.

На українському сайті компанії вже доступний перелік товарів та ціни на них. Відсьогодні їх вже можна замовляти.

"Оголошуємо про початок роботи в Україні із запуску онлайн продажів", - заявили у компанії.

IKEA заявила, що пропонує українським покупцям "близько 3 600 доступних товарів та рішень для домашнього оздоблення.

"Хоча ми робимо все, щоб гарантувати безперебійний досвід електронних покупок нашим клієнтам, у випадку можливих затримок у перші кілька днів роботи будемо вдячні за терпіння", - додали в компанії.

Покупці можу самі визначитись, де їм краще затрати куплений товар – на одному із пунктів видачі у Києві безкоштовно або замовити доставку додому. Товар видаватимуть наразі на двох точках - Auchan на вул. Здолбунівська, 17 чи "Метро" на Кільцева дорога, 1В.

У разі доставки посилкою додому ця послуга коштує 99 гривень, а додому вантажівкою - 699 гривень.

При виборі доставки додому, найближча доступна дата отримання -18 травня, а з пункту видачі в магазині - 16 травня.

Якщо порівнювати ціновий діапазон на офіційному сайті та пропозиції від напівтіньових посередників, то перший варіант дешевший. Про це повідомляє ВВС.

Стосовно відкриття фізичного магазину, то поки дати невідомі. Планувалось, що весною 2020 року розпочне роботу міський формат магазину компанії, але наразі терміни відклали.

Загалом, IKEA тричі намагалась вийти на український ринок, однак перші два рази були не успішні. Компанії довго не давали можливості розпочати бізнес тут. Проблеми були пов’язані із виділенням земельної ділянки. Також, київська влада намагалась стати «локальними партнерами» компанії. Для шведської марки будь-які корупційні схеми є неприпустимими, тому відкриття першого магазину далось складно.

Як вказують співрозмовники ВВС News Україна в компанії, початку виходу на український ринок також могло сприяти перепідпорядкування з 2017 року українського напрямку з московського офісу на східноєвропейський.

Читайте також