Викрали чайники, кавоварки й комп’ютери: російські солдати покинули Чорнобильську АЕС

Державне агентство України з питань управління зоною відчуження повідомило, що вчора російські солдати покинули територію ЧАЕС.

Відповідні "офіційні" документи були підписані працівниками станції під примусом до фактичного завершення процесу, кажуть в агентстві. 

"Під час виходу військ відбувається розграбування приміщень, викрадення техніки та інших цінних речей. Подальші дії на території ЧАЕС будуть здійснені після проведення перевірки силами українських фахівців на наявність вибухових пристроїв", - йдеться у повідомленні.

Перед тим, як 31 березня залишити ЧАЕС, окупанти вкрали комп’ютери, чайники, кавоварки, контейнери з майном, яке було на атомній станції. Вони також розграбували готель, розташований поруч із АЕС. Звідти винесли кухонний посуд, виделки, ложки та сервізи. Про це в ефірі телемарафону повідомив Євген Крамаренко, голова державного агенства з питань управління зоною відчуження.

Росіяни, які покинули Чорнобильську АЕС, забрали із собою українських нацгвардійців, яких тримали у полоні з початку вторгнення в Україну 24 лютого.

 

 

 

Читайте також