Вимушені оббивати пороги: дружини зниклих воїнів з Дубенщини не можуть отримати допомогу

Скріншот з відео

На Рівненщині дружини зниклих безвісти військовослужбовців не можуть оформити допомогу.

Про це стало відомо із сюжету телеканалу "ТЕЗА".

Син Ростислави Харчишин зник безвісти 10 місяців тому на території Донецької області. Вже кілька місяців жінка не має бодай будь-яку інформацію про своє дитя, адже його немає ні в списках загиблих, ані серед військовополоненних.

"Тоді їх накрили артилерією і всі виходили, як могли. Одні вийшли хлопці, а шестеро - зникли безвісти. Ніхто нічого про них не знає", - розповідає жінка

Вдома на чоловіка чекала дружина та двоє дітей. Саме на онуків жінка намагалась оформити соціальну допомогу, однак третій раз отримує відмову.

"Здали документи - повернули, потім здали, печатка не так, а на цей раз подали, то дата не така, як потрібно",  - каже жінка.

Схожа ситуація і у Жанни Луб, яка від 24 січня цьогоріч не знає жодної інформації про свого чоловіка, який перебував у Соледарі. Вона намагалась отримати допомогу на сина, якому зараз 14 років.

"Мені подзвонили на другий чи то третій день і сказали, що я маю право на соціальну пенсію, тому що моій дитині 14 років. Мені подали список документів, однак нам їх повернули", - ділиться Жанна.

У відділені Управління пенсійного фонду у Дубні пояснили, що вони лише приймають заяву, а рішення виносить зовсім інша область. 

"В Дніпрі нам сказали, що все правильно і підходить, але що не так з відмовою вони не розуміють. По телефону вони не можуть дати відповідь, потрібно наймати адвоката", - каже Ростислава.

Оксана Хотенко, координаторка Рівненської області у питання "безвісти зниклих", каже, що допоможе посприяти вирішенню ситуації. Вона також наголошує, що вони дадуть контакти адвоката ЗСУ, який може допомогти із питаннями у соціальних виплатах. 

 

Читайте також