"Вимушені заходи": у міськраді Рівного прокоментували скандал зі знесенням дерев на кладовищі Грабник

У міськраді Рівного прокоментували скандал, який виник через знесення дерев на одному з найстаріших кладовищ міста.

Про це повідомляє пресслужба міськради. 

Як зазначається, це були "вимушені заходи в цілях безпеки та збереження поховань". А самі дерева були в аварійному стані. 

- До КП “Спецкомбінат - ритуальна служба” надходили низки скарг від мешканців та священнослужителів про те, що гілки з дерев на кладовищах падають та руйнують огорожі. Зокрема, минулоріч, після сильних поривів вітру частини дерев пошкодили огорожі на кількох могилах.

Тому Департаментом інфраструктури та благоустрою видано наказ про знесення аварійних дерев, які знаходяться на території кладовищ міста, - повідомляють у пресслужбі міськради.

Загалом йдеться про 47 дерев.

За словами директора департаменту Департаменту інфраструктури та благоустрою Руслана Гудими, аварійні дерева могли зруйнувати не тільки огорожі, але й пам'ятники. Спеціально для цієї роботи залучили арбариста (фахівця, який обрізає дерева шматками). 

- Отримавши дозвіл Департаменту, “Спецкомбінат-ритуальна служба” розпочали знесення дерев. А також забезпечили оприбуткування деревини, придатної для використання, як дрова та в актах виконаних робіт по знесенню дерев відображати їх вартість для повернення зворотними сумами. Непридатну для використання деревину, після оформлення відповідного акту, зможуть утилізувати, - йдеться у повідомленні. 

Загалом на кладовищі було знесено 14 дерев. Наразі залишки дерев із цвинтаря прибрали повністю. 

Читайте також: Рівнян обурило «варварське» обрізання дерев на одному із найстаріших кладовищ

Читайте також