"Винні дві сторони": у Острозькій міськраді прокоментували закупівлю печива по 600 грн за кг

У Острозькій міській раді прокоментували скандальну закупівлю печива для дітей військовослужбовців по 400-600 гривень.

Дане печиво увійшло до подарункових наборів на новорічні свята для дітей. 

Згідно допису на сторінці міськради, було куплено 950 подарунків на суму 247 тисяч гривень. Ціна одного 260 гривень, середня вага 1,1 кілограм. До роздачі подарунків дітям були залучені старости та працівники соціальних служб Острозької міської ради.

"Діти отримали свої солодощі. В нас є в наявності всі дані батьків, які отримали новорічні набори. Це все дуже просто перевірити. Копійки не було вкрадено чи використано не правильно. На фото ви можете ознайомитися з вмістом та асортиментом цукерок, які отримали діти. Ми порівняли ціну на дані цукерки в різних магазинах Острога, та оцінили приблизну вартість купленого нами набору, якщо б ми замовили в іншого підприємця (таблиця з порівняннями)", - йдеться у повідомленні.

Однак, у міськраді зазначають, що у наборі був наявний лише один вид печива. Тоді як у документах вказано інше. Згідно повідомлення Рівненської обласної прокуратури, було придбано печиво "Наполеон" та "Котигорошко" за 400-600 гривень за кілограм.

"В даній ситуації винні дві сторони: підприємець, який виписав накладну, вказавши замість цукерок - печиво з його захмарною ціною та працівник міської ради, який не звернув уваги, не перепитав, а механічно вніс дані в систему. В Острозькій міській раді розпочато службове розслідування. Винні обов'язково понесуть відповідальність", - додають у дописі.

Читайте також