"Виривали рослини метр за метром": рятувальник розповів, як у водоймі у Рівному шукали загиблого підлітка

Пошуки 14-річного підлітка, який провалився під лід на водоймі у Рівному, ускладнювались через густу рослинність. 

Про це Суспільному розповів заступник начальника обласної аварійно-рятувальної служби Ігор Гроголь.

Тіло підлітка підняли на поверхню лише після 3 годин пошуків. 

Ігор Гроголь був одним із тих, хто допомагав діставати загиблого. 

"Ось тут, бачите, де палка, отам ми його дістали, того хлопчика, і там батьків дістали, які його рятували", - каже рятувальник. 

За його словами, аварійно-рятувальна служба на водних об'єктах приїхала, коли на місці події вже працювали рятувальники. 

"Вони дістали двох чоловіків, які вже були у воді і самотужки шукали цього хлопчика, що втопився. Вони били лід, просвічували, думали, що вони його знайдуть, встигнуть дістати", - додає Ігор Гроголь. 

Пошуки тіла хлопця ускладнювала рослинність.

"Воно заросло настільки, що стіна, водолаз ходити не міг. Ми метр за метром виривали ці рослини, водолаз опускався, два-три метри проходив, ми його підіймали, знімали з нього водорості й таким чином шукали тіло. Ми починали з дальнього кінця, а він був посередині, ближче берега, той хлопчик", - каже Ігор Гроголь.

У цей час на березі завершення операції чекала бригада "швидкої". 

"Я спілкувався з лікарем, через три години після інциденту знайшли тіло хлопчика, який загинув, бригада на березі констатувала смерть", - каже заступник директора рівненської "екстренки" Олег Ушкевич. 

За фактом загибелі дитини у водоймі в Рівному триває досудове розслідування, поліція кваліфікувала це як нещасний випадок. 14-річний хлопець загинув у день свого народження.

Читайте також: Рівнянин, який рятував підлітка з водойми, потрапив до реанімації: відомі нові деталі

Читайте також