Вирок колаборантці з Донеччини, яку судили в Рівному, залишили без змін

Верховний Суд залишив у силі вирок Рівненського міського суду стосовно жительки Донеччини.

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Останню засудили за колабораціонізм, пособництво державі-агресору та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Їй призначили покарання у вигляді 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади 15 років та з конфіскацією усього майна.

Прокурори Рівненської обласної прокуратури у судах першої та апеляційної інстанцій довели, що 55-річна жителька Донеччини добровільно перейшла на бік агресора. У 2022 році вона брала участь в організації та проведенні так званого «референдуму» з питань зміни меж території і державного кордону України та приєднання тимчасово окупованих територій «днр» до складу рф. Колаборантка була секретарем дільничної комісії, яка діяла в будинку культури селища Садове Горлівського району Донецької області.

Крім того, жінка донині виконує злочинні накази окупаційної адміністрації держави-агресора, обіймаючи посаду керуючої справами незаконно створеної Садовської селищної адміністрації.

Верховний Суд погодився з доводами прокурора, що кваліфікація злочинів є правильною, а призначене покарання – справедливим та законним.

Наразі колаборантка перебуває на непідконтрольній Україні території, початок строку відбування покарання буде обчислюватися з дати її затримання.

Читайте також