Висаджування дерев – це модно: рівнян закликають долучитись до масштабної акції із озеленення

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Відновити екосистему України й світу та розвинути екологічну свідомість усіх людей планети. З такими цілями реалізовують проект «Озеленення України». Організатори закликають українців показати світові, як радикально та широко необхідно діяти, аби відновити навколишнє середовище.

Сьогодні цей проект презентували у Рівному, адже 21 березня в Україні планують висадити більше мільйона дерев  у різних куточках. Рівненська область також долучиться до масштабної акції. Один із ініціаторів проекту «Озеленення України» Сергій Гайдайчук зазначив, що дерево – символ, аби об’єднати українців.

«Така позитивна історія, коли в один день десятки тисяч людей в усіх регіонах можуть вийти зробити спільну справу, а це і громадяни, і бізнес, і медіа, і влада – це змінить країну. Вона створить історію успіху, яка провокуватиме наступні успіхи. Інша ціль – змінювати наше ставлення до природи. Ми можемо прочитати лекції,  пустити відеоролики, але лише коли людина сама буде саджати дерево, вона тоді буде амбасадором, вона буде захищати. Ми хочемо це зробити на національному рівні, на законодавчому, аби щороку все більше людей виходили і висаджували дерева – зробити це модним трендом. Отакі дві цілі – об’єднати країну, зробити позитивну історію успіху  і велику кількість людей залучати, аби формувати нове еко-мислення».

У рамках проекту будуть проводити Міжнародний флешмоб «Озеленення України. Озеленення планети!», освітні воркшопи в навчальних закладах, презентують інтерактивну карту озеленення України в розрізі регіонів. Також у планах організувати благодійний еко-забіг для підтримки проекту, телемарафон, всеукраїнський конкурс дитячих малюнків, розробити дитячу книгу-розмальовку, а також написати книгу-презентацію проекту.

«Дуже важливо, що така ініціатива походить від бізнес-спільноти, від спільноти небайдужих людей, які об’єднані навколо цінностей вирішення тої проблематики, яка є спільною для усіх мешканці України, зокрема і населення Рівненщини. Для нас принципово важливо, що це є ініціатива незаангажованих, неполітичних проектів, а саме суспільних. Впевнений, що Рівненщина буде підтримувати не лише зі сторони влади, але й долучаться бізнес спільноти. Мені дуже подобається, що в Сергія Анатолійовича (один із ініціаторів проекту «Озеленення України», - авт.) є глобальний замисел - озеленити не лише Рівненську область чи України, він думає про світ. Саме за такими ініціативи ви можемо змінити світ на краще», - поділився враженнями про проект «Озеленення України» голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Курувати проектом у Рівненській області буде Ірина Теслюк. Вона зазначила, що бізнесмени області вже мають бажання долучитись до ініціативи. Крім того, в рамках проекту планують встановити рекорд Книги рекордів України з найбільшого висадження дерев. Приєднатись може кожен. Є п’ять можливих форм участі у акції, а саме:

  • Волонтер – людина, яка бере активну участь у безпосередньому висадженні дерев;
  • Співорганізатор, що організує роботу акції у своєму регіоні або на самих локаціях (з підтримкою організаторів проекту);
  • Партнер, корпоративний партнер – забезпечення організаційної, матеріально-технічної бази, купівля дерев;
  • Інформаційний партнер – висвітлення новин та подій на своїх ресурсах;
  • Еко-Амбасадор – висадження понад 200 тисяч дерев упродовж року. Медійні презентатори проекту.

Долучившись до ініціативи ми не тільки змінимо екологічну ситуацію в регіоні, але і залишимо частинку себе в історії країни та світу.

Читайте також