Водія, який спричинив ДТП з 4 загиблими на Рівненщині, далі триматимуть під вартою

За процесуального керівництва і принципової позиції прокуратури області у Рівненському міському суді продовжили запобіжний захід 26-річному жителю Вінничини, якого обвинувачують у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинули кілька осіб (ч. 3 ст. 286 КК України). За рішенням суду найближчі 60 діб чоловік проведе під вартою, без права внесення застави.

Нагадаємо, 07.06.2020 року на автодорозі Київ-Чоп, поблизу села Вересневе, водій вантажного автомобіля, порушуючи ПДР, почав обгін, не переконавшись в безпечності такого маневру. На зустрічній смузі руху він спричинив зіткнення спочатку з автомобілем «Audi А6», а потім - з «Chevrolet Aveo». «Audi А6» від удару відкинуло на зустрічну смугу, де він зіткнувся із автомобілем «ЗАЗ 11026», а «Chevrolet Aveo» піля зіткнення з вантажівкою злетів у кювет. Внаслідок ДТП загинув водій та троє пасажирів «Chevrolet», серед яких – трирічна дитина.

Після ДТП, у червні, суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. А вже у серпні, за клопотанням адвоката, водія відправили під домашній арешт. Прокурор з такою позицією не погодився, подав апеляційну скаргу і напередодні, 3 вересня, запобіжний захід знову змінили на тримання під вартою. А сьогодні його продовжили ще на 60 діб.

Читайте також