Водійку "БМВ", яка в Рівному зіткнулася з "ВАЗом", оштрафували на 850 грн

Фото ілюстративне

У Рівному за скоєння ДТП оштрафували водійку "БМВ". 

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненського апеляційного суду. 

Як зазначається, аварія сталася цьогоріч влітку на перехресті вулиць Чорновола та Драгоманова в Рівному. 82-річний рівнянин одразу по обіді на автомобілі ВАЗ виїжджав з вулиці Драгоманова на вулицю Чорновола з наміром повернути праворуч. У цей момент з ним і зіштовхнувся автомобіль БМВ, за кермом якого перебувала жінка. Обидва транспортні засоби зазнали механічних пошкоджень.

Патрульні за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, на місці події склали адміністративні протоколи за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення на обох водіїв і скерували їх до місцевого суду, який визнав водійку BMW винною в ДТП та стягнув з неї 850 гривень штрафу. Натомість провадження відносно водія ВАЗ закрив за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. 

Жінка, не погодившись із рішенням суду першої інстанції, оскаржила його до Рівненського апеляційного суду. В апеляційній скарзі її представник стверджував, що в аварії винен саме водій ВАЗ, який виїжджаючи з другорядної дороги на головну, не надав переваги у русі автомобілеві, за кермом якого перебувала його довірителька. Просив оскаржувану постанову скасувати та визнати 82-річного пенсіонера винним в аварії.

Суд апеляційної інстанції апеляційну скаргу представника залишив без задоволення, а оскаржувану постанову — без змін.

Приймаючи рішення на користь водія ВАЗ, апеляційний суд взяв до уваги обставини справи та зібрані докази, здійснив аналіз та оцінку складеної працівниками патрульної поліції схему дорожньо-транспортної пригоди, місця зіткнення та характер пошкоджень транспортних засобів і механіки їх виникнення, які підтверджують позицію суду попередньої інстанції про невинуватість водія ВАЗ, який виїжджаючи з другорядної дороги на головну, як і інші учасники дорожнього руху, розраховував на суворе дотримання правил дорожнього руху кожним із них.

Матеріали справи підтверджують, що водійка BMW на перехресті вулиць з великим транспортним потоком допустила грубе порушення правил дорожнього руху та здійснила його проїзд на червоний сигнал світлофора, що, на переконання апеляційного суду, перебуває у прямому причинно-наслідковому зв’язку із виникненням ДТП.

Доказів на спростування висновків місцевого суду сторона оскарження не надала, матеріалами справи вони не встановлені і в ході апеляційного провадження не здобуті.

Рішення Рівненського апеляційного суду є остаточним і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Читайте також