Водію вантажівки присудили три роки умовно за масштабну ДТП біля Рівного

На Рівненщині оголосили вирок 27-річному водію вантажівки, який у вересні минулого року смертельну ДТП із чотирма авто біля Рівного. 

Нагадаємо, аварія сталась пообіді 23 вересня 2021 року у селі Біла Криниця. 27-річний водій вантажівки-рефрижератора Renault Premium на швидкості в'їхав у автомобілі, які стояли на заборонений сигнал світлофора перед пішохідним переходом.

Таким чином обвинувачений спричинив ДТП із трьома автівками: Citroen Jumper, Toyota Rav-4 та BMW X3. Найбільше дісталося саме "BMW", який від удару в'їхав у стовп. Внаслідок чого загинула 74-річна пасажирка авто. 

У суді обвинувачений визнав свою вину та підтвердив обставини ДТП. Свій вчинок він пояснив неуважністю до дорожньої обстановки. 

Постраждала пасажирка BMW до суду не прийшла, натомість подала письмову заяву, в якій зазначила, що претензій до водія рефрижератора вона не має. Також просила суд не призначати йому ув'язнення. Потерпіла водійка також не прийшла на засідання і письмово зазначила, що всю шкоду водій їй виплатив.

Пом'якшуючою обставиною суд визнав каяття чоловіка і те, що він добровільно відшкодував постраждалим всі збитки. Натомість обтяжуючих обставин суд не знайшов.

Суддя Сергій Сидоренко визнав чоловіка винним у порушенні ч.2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть) та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік. Також його позбавили права керувати транспортними засобами на один рік. 

 

За матеріалами zaxid.net

 

Читайте також