Водосховище на Рівненщині береже від затоплення 30 населених пунктів двох областей

Хрінницьке водосховище - дамба якого стримує від затоплення біля 30 населених пунктів Рівненщини та Волині. Цей стратегічний водний об'єкт не ремонтувався упродовж останніх 30 років. Днями там побував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. 

"Гідровузол та шлюзи водосховища потребують реконструкції. Востаннє проектно-кошторисну документацію для цього розробляли ще у 2012 році. Проте ремонтні роботи так і не були розпочаті. На сьогодні ця ПКД застаріла, тож розроблятимемо нову. За попередніми підрахунками, така реконструкція обійдеться мінімум у 10 млн гривень. Для цього шукаємо підтримки на усіх рівнях - районному, обласному, державному. Адже техногенно-екологічна безпека - це спільна відповідальність", - зазначив очільник області. 

Пан Коваль також додав, що на сьогодні у Хрінницькому водосховищі рівень води дещо знизився, хоча й не критично. На розташовану довкола туристичну інфраструктуру (санаторії, бази відпочинку) та на літній сезон відпочинку це не вплине. Приватний бізнес у вигляді місцевої ГЕС також здійснює свою діяльність, хоч і не на повну потужність. Сплачує податки, забезпечує робочі місця.

Читайте також