Володимир Хомко вітав шанувальників української мови та культури з ювілеєм

10 жовтня у приміщенні Палацу культури “Хімік” відбулися урочистості з нагоди 30-річчя створення в місті Рівне Товариства шанувальників української мови та культури.

В програмі заходу вшанували та нагородили ветеранів організації “Просвіта”.

Присутні мали змогу почути спомини живих учасників великих діянь у дні державотворення, їх власне бачення та оцінку подій і явищ буремного часу.

Захід відвідали міський голова Рівного, представники духовенства , ветерани «Просвіти» Микола Поровський та Микола Стельмах, голова РОО ВУТ «Просвіта» Іван Вєтров, голови міських осередків товариства «Просвіта», ветерани «Просвіти» міста Рівного.

Володимир Хомко у вітальному слові наголосив:

“Тридцять років товариству вшанування української культури, тридцять років - це половина мого життя. Я закінчував тут школу, навчався і це було повністю російськомовне місто. У місті фактично не було української мови. Ми без всякого примусу, еволюційно дійшли до такого етапу, коли наша рідна, українська мова стала державною. Тому, сьогодні, у такий урочистий день хочу подякувати всім тим, хто долучився до створення цієї організації. Низький уклін!”

Читайте також