Встановлено особу пасажира, який вижив у смертельній ДТП у центрі Рівного і втік

У справі смертельної ДТП, що трапилася тиждень тому, 21 лютого, близько 5 год. ранку у центрі Рівного на вул. Соборній навпроти ТЦ "Злата Плаза", з'явилися нові деталі. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області. 

Нагадаємо, що тоді вантажний автомобіль «Mercedes-Benz», що розвозив хліб ТМ "Рум'янець", на швидкості влетів у будівлю "Укрсиббанку", після чого автівку затисло між стіною та деревом. Від отриманих травм 24-річний водій загинув на місці.

Після цього у соцмережах багато писали про те, що кермувальнику насправді стало погано за кермом і він, ймовірно, мав серцевий напад і втратив свідомість, через що автомобіль став не керованим і врізався у будинок. Втім, медики, які оглядали тіло, втановили, що водій таки загинув через травми, отримані під час зіткнення. Принаймні, про це свідчить відповідне лікарське свідоцтво, у якому встановлена попередня причина смерті чоловіка - травматичний розрив серця, забій грудної клітки та переломи ребер через ДТП. Відтак, ця інформація наразі спростовує те, що зіткнення трапилося через серцевий напад за кермом. Втім, остаточну причину смерті визначить судово-медична експертиза, куди направили тіло загиблого.

Крім того, з'ясувалося, що разом з водієм у салоні автомобіля в момент автопригоди був чоловік. Це було також видно на оприлюденонму відео з вуличних камер спостереження. Там помітно, що одразу після ДТП на місці події бігав і дивно поводився якийсь чоловік, та вже за кілька хвилин він кудись зник. Дехто писав, що це міг бути охоронець банку, який після побаченого не міг оговтатися. Втім, виявилося, що цей чоловік був пасажиром автівки, якому дивом вдалося вціліти після зіткнення. Одразу після ДТП він вибіг з салону автомобіля, деякий час пометушився і зник з місця пригоди.

Досі цього чоловіка розшукували. Втім,у ході розслідування в рамках кримінального провадження, що розпочате за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту водієм, що спричинило смерть людини), правоохоронцям нарешті вдалося встановити його особу. Ним виявився знайомий водія, 22-річний мешканець села Корнина Рівненського району.

Чоловік підтвердив правоохоронцям, що дійсно був разом з водієм у автомобілі в момент ДТП, втім, зазначив, що не знає, що саме до неї призвело. Він також пояснив, що втік з місця події через шоковий стан, але перед тим, як піти, він попросив перехожого та водія таксі, що проїжджав повз, викликати швидку.

До слова, пасажир, очевидно, народився "у сорочці", адже після такого зіткнення отримав лише незначні подряпини, відтак, він навіть не звертався у медзаклад.

Досудове розслідування у цій справі триває. Наразі призначено проведення низки відповідних експертиз, зокрема і судово-медичної, яка і встановить остаточну причину смерті водія. За їх результатами слідчі приймуть відповідне процесуальне рішення. До слова, за попередньою інформацією, водій був тверезим.

Читайте також