"Встиг одного збити": під Житомиром у бою з двома ворожими літаками загинув український льотчик

У повітряному бою під Житомиром загинув льотчик Євген Лисенко. Він керував винищувачем Міг-29. Під час протистояння із двома ворожими літаками встиг збити одного із них. 

Як повідомляє Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України, за місяць до російського вторгнення Євгена призначили командиром авіаційної ескадрильї. 

- У свої 28 років Женя вже був льотчиком-інструктором. Йому зовсім мало лишалось польотів до присвоєння кваліфікації льотчика 1-го класу, - згадує свого друга військовий побратим і однокурсник Олексій.

– Там був непростий бій і він летів самовіддано. Майор Євген Лисенко був командиром однієї з ескадрильї Севастопольської бригади тактичної авіації ім. Покришкіна. Це одна з двох бригад, що відмовилися переходити на сторону росії ще в 2014 році.

Євген Лисенко - родом із Черкаської області. Закінчив військовий ліцей, згодом Харківський Національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та одразу потрапив на службу в ЗС України.

- У 12 років вирішив, що буде військовим. А з першого курсу училища визначився, що льотчиком. І від мрії своєї не відступив, - розповідає мама загиблого.

– Казала йому: давай ще подамо кудись документи, раптом не пройдеш. А він: нікуди більше. Як не пройду – наступного року знову вступатиму на льотчика».

У Євгена залишилася дружина та двоє маленьких дітей. Поховали Героя у рідному селі Ротмистрівка.

Читайте також