Вважав, що не досяг мобілізаційного віку: у Рівному чоловіка засудили за відмову від повістки

Мешканця Клевані судили за ухилення від призову. 

Як зазначається у вироку Рівненського міського суду, військовозобов'язаний 12 травня 2023 року пройшов ВЛК та відповідно неї був визнаний обмежено придатним до служби. 

6 вересня працівники ТЦК намагались вручити йому бойову повістку, за якою він мав о 9-ій ранку наступного дня з'явитись до пункту збору для подальшої відправки до навчального центру. 

Проте обвинувачений від бойової повістки відмовився. 

Відтак, чоловіку інкримінували вчинення злочину, передбаченого ст. 336 КК України (ухилення від служби). 

У суді обвинувачений визнав себе винним у вчиненні правопорушення, пояснив, що збирався виїхати за кордон, оскільки вважав, що його не мають права мобілізувати, оскільки він не досяг встановленого віку.

В міграційній службі йому повідомили, що необхідно отримати погодження в ТЦК. Коли звернувся туди, то його направили на військово-лікарську комісію.

За його словами, він відмовився від повіістки, оскільки вважав, що його не мають права мобілізувати. Пізніше проконсультувався з юристами і зрозумів, що був не правий.

На даний час не відмовляється від проходження служби, і у випадку коли йому знову вручать повістку, буде готовий проходити службу в складі ЗСУ. 

Відтак, суд визнав обвинуваченого винним та призначив йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком в один рік. 

 

 

Читайте також