Вже понад 36 тис. жителів Рівного підписали декларацію з лікарем

Аналізуючи вікову структуру підписаних декларацій пацієнтів з лікарями ЦПМСД міста Рівного - більш активно долучились до вибору свого лікаря населення у віці 40-64 роки. Більше ніж 26 % населення даної вікової категорії підписали декларацію.

Нагадаємо, що постановою КМУ від 25.04.2018 року "Про затвердження Порядку реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги на 2018 рік" затвердежно базовий тариф за обслуговування пацієнта у 2018 році - 370 гривень за людину на рік. Мова йде про прямі оплати від Національної служби здоров"я України, які отримує медзаклад за кожного пацієнта, який підписав з ним декларацію. Крім того, визначені коригувальні вікові коефіцієнти: 0 - 5 роки - 4; 6 - 17 років - 2,2; 18 - 39 років - 1; 40 - 64 роки - 1,2; понад 65 років - 2. В залежності від віку пацієнта базовий тариф умножається на відповідний коефіцієнт та сума виплат за пацієнта змінюється.

Вцілому лікарями первинної ланки надання медичної допомоги в Центрах ПМСД міста, станом на 9:00 год. 17.05.2018 року, заключено декларації з 23149 дорослими та на медичне обслуговувння дитячого населення підписано декларації з 13046 особами (в тому числі віком до 5 років - 5586). По Рівненській області кількість підписаних декларацій в міських Центрах ПМСД Рівного становить більше 25 % (відповідно до аналізу підписаних декларацій в розрізі регіонів на Офіційному сайті електронної системи охорони здоров"я eHealth).

В розрізі Центрів ПМСД міста Рівного більша кількість декларацій підписаних лікарями з пацієнтами в КЗ "Центрі ПМСД "Центральному" РМР 14898, дещо менше в КЗ "ЦПМСД "Ювілейному" - 13082 та в КЗ "ЦПМСД "Північному" РМР - 8215. Проте по кількості заключених декларацій на медичне обслуговування дитячого населення лідирує ЦПМСД "Ювілейний" в якому заключено 5763 декларації, за ним ЦПМСД "Північний" з кількістю декларацій 4321 на медичне обслуговування дитячого населення та 2962 декларації підписано в ЦПМСД "Центральному" на мед.обсуговування дітей. 

Нагадаємо, що у нас створено реєстр лікарів Центрів ПМСД міста Рівного на сайті "Електронна охорона здоров"я Рівне". Перейдіть за посиланням та в рубриці "Лікарі міста Рівне" по фільтрах оберіть заклад охорони здоров"я, рівень надання меддопомоги "первинний" та за типом лікарів: "лікар для дорослого", "лікар для всієї сім"ї" чи "лікар для дитини" https://goo.gl/zTKygy . 

Отримати інформацію де і коли підписати декларацію в Центрах ПМСД міста Рівного можна натиснувши тут .

Читайте також