"Я - в шоці": суд знову не зміг відсторонити Андрія Бортніка від посади

Керівника Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги Андрія Бортніка, якого звинувачують у зловживанні службовим становищем, знову не змогли відсторонити від посади

Нагадаємо, Андрія Бортніка підозрюють у незаконних доплатах своїм підлеглим за ковідних пацієнтів. Йдеться про період з квітня по червень 2020 року. За версією прокуратури, той доплачував медпрацівникам. які безпосередньо не задіювались до надання допомоги хворим на коронавірус. Зокрема фельдшерам, диспетчерам, санітарам, а також собі та своїм заступникам. Грошові премії нараховувались у розмірі 50 %. Загальна сума завданих збитків - понад 400 тисяч гривень.

У п'ятницю Андрію Бортніку обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, а сьогодні мали відсторонити від посади. Суддя Сидорук, заслухавши адвоката підозрюваного Андрія Колесника, оголосив перерву до 24 січня, 10 години. 

Сам підозрюваний звинувачення відкидає, а виплати називає законними. 

- Я - у шоці. Що я можу ще сказати? Це повний абсурд. Я виплачував всім працівникам. І тим, хто безпосередньо контактував із хворими, у розмірі до 300 %. Серед інших працівників, як керівник, вирішив, розподілити ті кошти, які заробив центр. Все було згідно з договором та постановою Кабміну. Це не було моє особисте рішення. Більше того для прозорості процесу була створена комісія, в яку ввійшла адміністраціі центру та представники структурних підрозділів, - каже Андрій Бортнік. 

- Що стосується мене, то, коли почалась уся ця історія, я просто відмовився. адже не маю права собі призначати якісь надбавки. 

Читайте також