"Я був впевнений, що це максимум на рік": рівненський депутат розповів про своє перебування на фронті

Депутат та журналіст із Рівного Олександр Курсик розповів про свої два роки війни. 

Про це він написав у себе на Фейсбук. 

- Два роки… і це зовсім не кінець. Коли я сказав дружині, що йду на війну, я був впевнений, що це максимум на рік. Мамочкам сказав, що через декілька місяців я буду дома. Донечкам я сказав, що йду на полігон на навчання.

За декілька днів ми з побратимами з 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого були під Снігурівкою у Миколаївській області. Село Кобзарці я не забуду ніколи. Перші обстріли, перші бої, штурми, перший знищений танк, перша контузія і лікарня на декілька днів…

Далі ми тримали блокпости у Херсонській області. кацапи тоді відпускали наших з окупації, і ми перші зустрічали їх автівки з білими стрічками… Сльози щастя, обійми, прохання врятувати… я тоді сказав своїм козакам давати цукерки кожній дитині в усіх машинах: Вітаємо дома, це від ЗСУ. Емоції незабутні… Я дуже полюбив місцевих, ми досі тримаємо зв’язок і дружимо з ними, вони щиро переживають. Дякую Вікторії та Володимиру Доценкам і всім друзям! 

Далі був ліс під Ізюмом. Ми форсували Сіверський Донець і лісом йшли на Ізюм. 12 днів без зв’язку, підриви на мінних полях, контакти, постійні обстріли… на жаль, Ізюм тоді ми так і не взяли.

Сіверськ, Соледар, Бахмут… це було найспекотніше літо за всі мої 38 років. Моя дружина в той період молилася в день по три години, молитви Мам, бабусь, дітей і рідних берегли нас щодня.

3 рота МПБ - це не просто організм, це справжня сім?я добровольців, які за власним покликом серця в перші дні війни пішли захищати Україну. Ніхто не знав ні про зарплати, ні про пільги чи посвідчення УБД… Бо справжні!

Далі знову була Харківщина, Куп?янськ і села біля нього. Бригада там і тримає фронт, без ротацій, відведень.

Ми втралили найкращих, зі «старих» майже всі на сьогодні з пораненнями і травмами. Звісно, приходять нові, звісно, всі налаштовані лише на перемогу! Бій триває!

Низький уклін усім волонтерам, які завжди з нами!

За два роки сіре перестало існувати, за два роки я отримав «Диплом життя», який намагалася написати смерть, але Ангели-охоронці постійно забирали то папір, то перо…

За цих два роки я зрозумів, які ми люди, хто є друг, і що насправді є важливим!

Я обожнюю свою дружину, живу заради діток і мамочок.

На жаль, цих два роки це ще не кінець, але знаю, що все буде Україна! 

Читайте також