"Я на 100% підтримую рішення міського голови", - заступниця Третяка про солідні премії посадовцям

Вчора рівнян сколихнула новина про те, що в час, коли люди віддають останні кошти на потреби переселенців і військових, міський голова Рівного Олександр Третяк виписав своїм підлеглим доволі солідні премії.  

Так, згідно із розпорядженням Олександра Третяка, директорів департаментів, начальників управлінь та служб премійовано на 180 % від посадового окладу, заступників директорів департаментів та управлінь - на 140 % від окладу, інших працівників та службовців - до 45 % та до 100 % від посадового окладу. 

Після публікації цього документу на міську владу посипався шквал обурення.

Потому мер опублікував відео-пояснення, говорячи про те, що інформаціяманіпулятивна і перекручена, а винні у цьому – політики, котрі можуть знаходитися закордоном.

Заступниця міського голови з гуманітарного напрямку Марина Кузмічова на особистій ФБ-сторінці підтримала рішення очільника Рівного.

"Я на 100% підтримую рішення міського голови Олександра Третяка преміювати апарт виконкому, керівників департаментів, начальників управлінь та спеціалістів", - так Кузмічова почала свій допис.

Посадовиця навела низку причин:

  • Ставка начальника управління приблизно 8000 гривень;
  • Премію скоротили на 20%;
  • Від початку війни всі мої управління працюють нон-стоп;
  • Управління освіти годувало до 1000 чоловік вдень, а треба пальне, щоб приїхати ітд;
  • Оплата пального волонтерами, щоб щодня тричі на день розвозити продукти, речі першої необхідності, зустрічати і поселяти біженців.

"Не час розводити "зраду" в інтернеті, не підігруйте ворогові. Ви далеко не уявляєте, які витрати мають всі "премійовані" навіть у 200%.

І так, мені особисто не соромно за ставку у межах визначених чинним законодавством і премію, зовсім не соромно. Ми всі сьогодні працюємо на ЗСУ з преміями, чи без. Ми всі віддаємо і перераховуємо кошти на потреби ЗСУ, переселенців тощо. Хтось більше, а хтось менше. Так сьогодні живе вся країна...", - йдеться у пості Кузмічової.

Нагадаємо, крім того сам він був у трійці за розміром премій та матеріальної допомоги серед інших очільників міст. 

Читайте також