"Я не буду жити на Давидюка": у Рівному зі скандалом перейменували вулицю Набережну

На сесії Рівнеради сьогодні проголосували за перейменування кількох вулиць. 

Відповідний проект рішення підтримали 33 депутати. 

Вулиці назвали на честь загиблих Героїв. 

Зокрема: 

  • вул Барвисту перейменували на вулицю Олексія Романчука;
  • частину вулиці Льонокомбінатівської від перехрестя вулиць Василя Червонія та Льонокомбінатівської до перехрестя проспекту Генерала Безручка та вулиці Льонокомбінатівської - на вулицю Богдана Нікітіна;
  • вул Набережну - на вул Тараса Давидюка. 
  • нову вулицю Проектну 3 в районі забудови вулиць Ґрунтова-Волошкова - на вулицю Мухи та Самчука. 

Однак, стосовно перейменування вулиці Набережної виникли дискусії. На сесію прийшли мешканці цієї вулиці, які виступили категорично проти перейменування. 

- Я не розумію, чому саме цю вулицю потрібно перейменовувати. У нас на Набережній є два хлопці, які загинули, але на їхню честь не перейменовують. Честь і хвала Тарасу, але він - не перший, і на жаль, не останній. Можна ж назвати свер на честь загиблих Героїв. Нам не вистачить вулиць, щоб назвати на честь всіх Героїв... Я не буду жити на Давидюка! - сказала мешканка вулиці Анна Шмигельська. 

За її словами, жодної людини немає, яка б підтримала це рішення. 

Як розповіла на сесії голова ГО "Рівне-Такмед" Тетяна Воронцова, запит на перейменування вулиці підписали 744 людини та 74 організації, загалом це більше 5,5 тис людей. 

- Ми б навіть хотіли перейменувати вулицю Соборну, адже Тарас заслуговує на це. Саме він - це та особистість, на прикладі якого мають виховуватись наші діти та наші внуки, - каже Тетяна Воронцова. 

Мати загиблого Героя також подякувала депутатам за прийняте рішення. 

Іншим рішенням депутати перейменували вулицю Проектна-5 в районі забудови вулиць Ґрунтова, Волошкова на вулицю Мирослава Лазовського, а також назвали сквер на честь загиблого воїна Віктора Суходольського. Сквер знаходиться між будівлями за адресою Поштова, 2, Соборна, 94 та проїздом вздовж будівель на майдані Незалежності, 1 та 3.