"Я не хочу спонсорувати Москву!": на Рівненщині ще одна громада проголосувала за перехід до ПЦУ

Релігійна громада Святої Параскеви у селі Новий Корець, що на Рівненщині, вирішила приєднатись до ПЦУ. 

За перехід парафіяни намагались проголосувати ще тиждень тому, проте ті збори завершились конфліктом, повідомляє Суспільне

Церква Святої Параскеви у селі є однією з двох храмів, і обома ними користувались віряни МП. 

"Я не хочу спонсорувати Москву і не хочу йти молитися за Кирила, який наробив багато біди, наша Україна зазнала стільки всього через нього", - розповіла місцева жителька Людмила Долевич. 

На збори прийшов і Корецький благочинний ПЦУ - отець Іван. За його словами, це не перша спроба проголосувати за перехід.

"Тиждень тому, 12 лютого, люди намагались організувати збори, щоб розв'язати це питання, але прибули священники московського патріархату і не дали культурно провести збори. Почалися сварки, штовханина і так далі. Сьогодні люди вирішили провести повторні збори", - розповів він.

За словами старости села Новий Корець, цього разу противники переходу на збори не прийшли. Прийшов і нинішній настоятель храму - отець Олександр

Під час зборів у Новому Корці зареєструвалося 183 людини, які одноголосно проголосували за перехід парафії Святої Параскеви під юрисдикцію Православної церкви України.

 

Читайте також